Miksi AKU?

AKU peräkärry on rakennettu laadukkaista materiaaleista ja tehty kestämään. Tutustuttuasi tuotevalikoimaamme, huomaat, että tuotteet jakaantuvat kahteen sarjaan. Nämä ovat pultti- ja niittiliitoksiset peräkärryt sekä hitsirunkoiset peräkärryt. Lue lisää AKU-peräkärryjen rakenteesta ja tutustu tarkemmin valikoimaan!

Vahvuudet

Pulttiliitos- tai hitsattu runko?

Tutustuttuasi tuotevalikoimaamme, huomaat, että tuotteemme, eli laadukkaat paketti- ja henkilöauton peräkärryt, jakaantuvat kahteen sarjaan. Nämä ovat pultti- ja niittiliitoksiset peräkärryt sekä hitsirunkoiset perävaunut.

Pultti- ja niittiliitoksisten peräkärryjen osat on leikattu ja taivutettu ohutlevystä. Ne liitetään toisiinsa niiteillä ja pulteilla.

Hitsirunkoiset peräkärryt, nimensä mukaisesti, tekee eri olosuhteissa hyvin kestäväksi teräsputkirunko.

Runko takaa peräkärryn joustavuuden eikä se kärsi tärinästä ollen tästä syystä erittäin kestävä ympäristövaikutuksille. Päivittäiseen käyttöön suosittelemme ehdottomasti hitsirunkoista perävaunua.

Hitsirunko

Eräs tärkeimmistä tekijöistä peräkärryn kestävyyttä arvioitaessa on sen runko.

Rungon suunnittelu saa alkunsa insinöörien 3D-CAD -piirustuksesta.

AKU-peräkärryn alusrunko ja laitojen elementit on hitsattu laser-leikatuista putkista yhdeksi kokonaisuudeksi ja sitten galvanoitu kokonaisuutena.

Kyseinen ratkaisu takaa suurimman joustavuuden ja korroosionkeston. Oheisessa kuvassa näkyy alusrunko ristipalkein ja niihin liitetyt laitojen rungot. Muodostuva ristikkorakenne estää perävaunun rungon vääntymisen kuormitettuna.

Laidat

AKU-peräkärryjen yksi suuri etu on laidan yläosaa tukeva teräsputki.

Se on hyvin tarpeellinen ja tärkeä perävaunun lastaamiseksi paremmin, painojen tukemiseksi laidan reunaa vasten ja kuormahihnan kiinnittämiseksi perävaunun laidan ulkopuolelle.

Teräksiset laitaprofiilit

AKU-peräkärryn laidat on valmistettu Skandinavian suurimpien ohutlevyn tuottajien toimittamasta laadukkaasta metallista.

Perkärryjen laidoissa on kaksi jäykistysprofiilia, jotka estävät laidan taipumisen sekä takaavat kestävyyden tärinää ja tavaran aiheuttamia satunnaisia iskuja vastaan.

Siten profiilit ovat antaneet perävaunuillemme hienon ulkonäön jo kuluneiden 25 vuoden aikana. Vaikka auton peräkärry on ennen kaikkea käyttötuote, voi se myös olla ulkoisesti tyylikäs.

Teräsrunkoiset päätylaidat (luukut)

AKU-peräkärryjen päätylaidat ovat avattavia ja hyvin helposti irrotettavia. Päätylaitojen runko on valmistettu teräsputkesta, joka mahdollistaa perävaunun päätylaitojen käytön myös pienemmän moottoriajoneuvon (ATV) ajoramppina.

Vetoaisa

Peräkärryn aisa on valmistettu teräksisestä nelikulmaputkesta, jonka seinämävahvuus on ainakin 3 mm.

Materiaali takaa tukevuuden ja peräkärryn turvallisen käytön paketti- tai henkilöauton perässä.

Lehtijousitettu akseli

Kotimarkkinoilla käytetään peräkärryn akselissa pääasiassa lehtijousitusta.

Peräkärryjen akselipalkit on kuumasinkitty ja rumpuina käytämme maailman johtavien valmistajien Knott ja BPW tuotantoa.

Käytössä ovat vesitiiviit pyöränlaakerit. Akselit on varustettu iskunvaimentimin, jotka vähentävät tiessä olevien reikien vaikutusta ajo-ominaisuuksiin.

Vedenkestävä pohjavaneri

Kaikki AKU-peräkärryt on varustettu säänkestävällä laminoidulla pohjavanerilla.

Vanerin pinnoituksena on Heksa Plus -liukuestekuvio ja vanerin reunat on esikäsitelty kosteutta hylkiväksi.

Suojattu sähköjärjestelmä

AKU-peräkärryjen sähköjärjestelmässä käytetään valmiiksi koottuja ja tarkastettuja kaapeleita.

Jotta sähköjärjestelmä olisi suojassa mekaanisilta vaurioilta, johtimet on asennettu kärryn rungon sisään.

Silti kaapelin vaihtaminen tarvittaessa on yksinkertaista. Parhaan näkyvyyden peräkärryille liikenteessä takaavat itävaltalaisen johtavan valmistajan Aspöckin valaisimet.

Turvallinen kuorman kiinnitys

AKU-peräkärryt on varustettu sisä- ja ulkopuolisilla kuormankiinnityslenkeillä ja -koukuilla.

Sisäpuoliset lenkit on sijoitettu peräkärryn korin sisäpuolelle ja ne kiinnittyvät perävaunun runkotolppiin kestäen suuremman vetorasituksen.

AKU-peräkärryn sisäpuolisia kiinnityslenkkejä ei ole asennettu peräkärryn pohjaan koska se vaikeuttaa levymateriaalien lastaamista ja kuljetusta.

Kuormankiinnityksen toimivuutta lisäävät peräkärryn rungon ulkopuolella olevat vahvat koukut, jotka on hitsattu runkoon.

Peräkärryn lisävarusteet

Haussa muunneltavissa oleva paketti- tai henkilöauton peräkärry? AKU-peräkärryihin voidaan hankkia suurin valikoima haluttuja lisävarusteita.

Suosituimpia tuotteita peräkärryyn ovat muovikuomut, matalat ja korkeat kuormapeitteet, lisälaidat, verkkolisälaidat, varapyörä ja moottoripyörän kuljetusteline.
Nähdäksesi jokaisen peräkärryn lisävarustevalikoiman, avaa vastaavan peräkärryn yksityiskohtainen näkymä.